4- daagse Masterclass over trauma hulpverlening start op 15 September

Vierdaagse masterclass over traumahulpverlening

Op 15 september 2017 gaat in 50/50 hotel Belmont te Lunteren de vierdaagse Masterclass ‘Gewond door het Leven’ weer van start. Doelgroep van deze Masterclass zijn hulpverleners en pastorale werkers. Het doel is dat zij leren om op een professionele manier mensen met specifieke klachten te helpen. Het gaat daarbij om mensen die fysieke, emotionele of mentale problemen ondervinden door psychische verwondingen in het leven.

‘Participatiemaatschappij’ is inmiddels een begrip. Het gevolg van de participatiemaatschappij is dat de betaalbaarheid van de zorg onder druk staat. Er wordt van ons verwacht is dat we meer naar onze naaste omkijken. Terwijl de overheid in het verleden allerlei taken van kerken en gemeenschappen heeft overgenomen, worden die nu juist weer teruggelegd.

Met de Masterclass ‘Gewond door het Leven’ wil Trainingscentrum Midden Nederland op deze ontwikkeling inspelen.

Therapeut en trainer Heidi Bronkhorst vertelt:

“Kerken en individuele christenen hebben de mogelijkheid om de ontstane ruimte te vullen. Ik vind het mooi om te zien hoe deze mogelijkheid vaak al aangegrepen wordt. Tegelijkertijd zie ik ook dat extra scholing belangrijk is, om de hulp op het gebied van psychotrauma zo professioneel mogelijk te laten verlopen. Met dit in mijn achterhoofd heb ik ‘Gewond door het Leven’ ontwikkeld, waarin ik gedurende 4 dagen dieper in ga op de hulp voor mensen met psychotrauma. Op deze manier wil ik graag hulpverleners en pastorale werkers toerusten voor de uitdagende taak die zij hebben.”

Tijdens de Masterclass komen verschillende onderwerpen uitgebreid aan bod. Vanuit een grondige theoretische verdieping wordt toegewerkt naar de praktische uitvoering. Deelnemers krijgen zo voldoende handvatten om met het geleerde aan de slag te gaan in het eigen werkveld.

De 4-daagse Masterclass zal plaatsvinden op:  15, 22, 29 september & 6 oktober 2017

Interesse?

Schrijf je nu in met vroegboekkorting!

Meer info kunt u hier vinden.